Pangasius v kukuričných lupienkoch
pangasius 2 plátok
kukuričné lupienky 20 dkg
syr tvrdý 25 dkg
olej olivový 60 ml
soľ
grilovacie korenie
bazalka
šťava citrónová
Dve veľké filety pangasiusa (alebo 4 menšie kúsky)umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nasolíme, nakoreníme grilovacím korením a posypeme sušenou bazalkou.
Do misy dáme kukuričné lupienky a 20 dkg nastrúhaného syra, zalejeme olivovým olejom, premiešame a necháme 15 minút postáť.
Vymažeme zapekaciu misu alebo menší pekáč, dno pokryjeme polovicou kukuričných lupienkov na ktoré položíme ryby, zasypeme druhou polovicou lupienkov a mierne pritlačíme. Celé posypeme zvyšným (5 dkg) nastrúhaným syrom. Dáme do trúby vyhriatej na 190 °C a pečieme 25 – 30 minút.
Doporučené prílohy :
Zemiaky, zemiaková kaša, šalát.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.