• Dnes je: Utorok 03. augusta 2021 meniny má Jerguš

Orechová torta

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Korpus:
múka polohrubá 3 pol. lyžica
cukor kryštálový 6 pol. lyžica
strúhanka 3 pol. lyžica
vajcia 6 ks
strúhaná horká čokoláda 2 pol. lyžica
Plnka:
maslo 150 g
mleté vlašské orechy 150 g
cukor vanilkový 1 sáčok
mlieko 50 ml
banány 2 ks
čokoládová poleva
mleté orechy na posypanie 4 pol. lyžica
Postup prípravy :
Korpus: Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme múku, strúhanku, strúhanú čokoládu a nakoniec zľahka vmiešame vaječné bielky Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (185 °C, približne 25minút). Plnka: Zmäknuté maslo vymiešame s vanilkovým cukrom. Mleté orechy prelejeme malým množstvom teplého mlieka a rozmiešame, pridáme maslo s cukrom a dobre spolu premiešame. Upečený korpus pozdĺžne rozkrojíme na polovicu a z oboch vnútorných strán natrieme plnkou. Na plnku naukladáme na kolieska nakrájané banány a naplnený korpus znova zlepíme. Korpus natrieme čokoládovou polevou, posypeme mletými orechmi a dáme do chladu stuhnúť.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.