• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Talianska polievka Minestrone

Kategória: Polievky

Počet porcií :

5-7

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
cukina 1 ks
mrkva 3 ks
petržlen 2 ks
zeler 1/4
kalerab 1/4
cibuľa 1 ks
pór 1/2
cesnak 2 strúčik
paradajky drvené 400 g
zeleninový bujón 2 kocka
olej olivový 2 pol. lyžica
biela fazuľa 1/2 hrnček
široké cestoviny
bazalka
čierne korenie mleté
soľ
strúhaný parmezán na posypanie
Postup prípravy :
Fazuľu si vopred namočíme a do polomäkka zvlášť v hrnci predvaríme. Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska, cibuľu a cesnak na drobno. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pór a cesnak. Pridáme ostatnú zeleninu, premiešame a ešte krátko opražíme. Zalejeme drvenými paradajkami v paradajkovom pretlaku (alebo použijeme čerstvé sparené, olúpané, na kocky nakrájané paradajky a pridáme malý rajčinový pretlak), predvarenú fazuľu, premiešame a zalejeme vodou (1 – 1,5 litra). Keď začne polievka vrieť, pridáme bujón, soľ a korenie a varíme pokiaľ nie je zelenina mäkká. Ku koncu varenia ochutíme polievku bazalkou. Do polievky pridávame uvarenú cestovinu (cestovinu môžeme uvariť zvlášť a pridať do polievky až pri podávaní, alebo cestovinu uvaríme ku koncu varenia priamo v hrnci s polievkou). Na tanieri polievku ešte posypeme strúhaným parmezánom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.