• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Dierkový vareškový koláč

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka polohrubá 350 g
cukor kryštálový 160 g
hera 120 g
mlieko 200 ml
vajcia 2 ks
olej 2 pol. lyžica
prášok do pečiva 1 ks
soľ štipka
Poleva:
maslo 180 g
horúca voda 3 pol. lyžica
rum 4 pol. lyžica
kakao 3 pol. lyžica
cukor práškový 200 g
Postup prípravy :
Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, cukrom a štipkou soli. Pridáme mlieko, vajcia, rozpustenú Heru, olej a vymiešame hustejšie cesto. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný menší plech a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C doružova (približne 30 minút). Po upečení spravíme na koláči druhou stranou varešky dierky (jamky). Mierne vychladnutú polevu rovnomerne vylejeme na upečené cesto (čím naplníme aj všetky jamky v koláči). Vychladnuté pokrájame. Poleva: v hrnci roztopíme maslo, pridáme horúcu vodu, rum, práškový cukor zmiešaný s kakaom a dohladka vymiešame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.