• Dnes je: Piatok 14. mája 2021 meniny má Bonifác

Tvarohový koláč Prešívaná deka

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka polohrubá 2 hrnček
cukor práškový 1 hrnček
mlieko 1/2 hrnček
olej 3/4 hrnček
žĺtok vaječný 4 ks
bielok vaječný 6 ks
prášok do pečiva 1 sáčok
kakao 2 pol. lyžica
Tvarohová plnka:
tvaroh jemný 500 g
cukor vanilkový 2 ks
cukor práškový 2 - 3 pol. lyžica
smotana šľahačková 250 ml
žĺtok vaječný 2 ks
Postup prípravy :
Cesto: žĺtka spolu s cukrom vyšľaháme, pomaly zašľaháme aj olej a mlieko. Pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a nakoniec sneh z bielkov. Dobre premiešame (môžeme ešte krátko domiešať mixérom). Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom, prilejeme smotanu a spolu vyšľaháme. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný väčší plech. Tvarohovú plnku dáme do mikroténového sáčku, odstrihneme jeden rožtek a plnku na cesto vytlačíme v tvare mriežky. Koláč upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (na 170 °C asi 20 minút, potom teplotu stíšime na 150 °C a dopečieme – približne 15 minút), Vychladnutý pokrájame. Môžeme ešte pocukrovať.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.