Slovenský zemiakový šalát
zemiaky 1 kg
cibuľa 2 ks
uhorky kyslé 4-5 ks
vývar zeleninový 200 ml
cukor kryštálový 2 pol. lyžica
ocot 2-3 pol. lyžica
horčica 1 pol. lyžica
korenie čierne mleté
soľ
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a nakrájame na kolieska (môžeme dať ešte na polovicu). K zemiakom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájané kyslé uhorky, osolíme a okoreníme. Zalejeme vychladnutou zálievkou, dobre premiešame a podľa chuti pridáme ešte soľ, ocot, alebo kyslú šťavu z uhoriek. Šalát necháme schladiť a odležať. Pred podávaním znova premiešame.
Zálievka: do vývaru (môže byť zeleninový i mäsový) pridáme cukor, horčicu, ocot, štipku soli a mletého čierneho korenia. Premiešame, po zovretí odstavíme.
Doporučené prílohy :
Vyprážané rezne, vyprážaná ryba, fašírky,...
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.