Vyprážaná špargľa s rajčinovou zálievkou
biela špargľa 12 ks
vajce 1 ks
strúhanka 4 pol. lyžica
múka hladká 3 pol. lyžica
olej na vyprážanie
soľ
Rajčinová zálievka:
majonéza 3 - 4 pol. lyžica
rajčiny 2 ks
víno biele 1 pol. lyžica
šťava citrónová
Špargľu jemne ošúpeme a odkrojíme konce. Varíme v osolenej vriacej vode asi 6 - 8 minút. Uvarenú špargľu osušíme, jemne osolíme a vychladnutú ju obaľujeme v trojobale (múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka). Vyprážame zo všetkých strán na rozpálenom oleji do zlatohneda.
Medzitým si pripravíme rajčinovú zálievku: rajčiny sparíme, ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky, zmiešame s majonézou, pridáme biele víno (môžeme vynechať) a dochutíme citrónovou šťavou. Dobre premiešame a dáme do chladu odstáť.
Vypražené špargle kladieme na tanier a prelejeme rajčinovou zálievkou.
Na prípravu vyprážanej špargle sú vhodnejšie hrubšie kusy špargle (tenké kúsky sa vyprážaním ľahšie vysušia a stratia šťavu).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.