• Dnes je: Utorok 22. októbra 2024 meniny má Sergej

Pikantné bravčové plátky

Počet porcií :

5

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
bravčové karé 1 kg
plnotučná horčica 40 g
pretlak paradajkový 40 g
cibuľa 1 ks
cesnak 3 strúčik
chilli papričky 6 ks
olej
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Bravčové karé vopred nakrájame na hrubšie plátky, z oboch strán osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom, horčicou a paradajkovým pretlakom. Takto pripravené bravčové plátky dáme do hrnca alebo misy, pridáme malé množstvo oleja a necháme aspoň hodinu v chlade marinovať. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polkolieska, pikantné chilli papričky nakrájame na menšie kúsky. Namarinované mäso poukladáme na plech, na plátky naukladáme chilli papričky a cibuľu. Mäso podlejeme vodou (podľa veľkosti plechu, na menší plech postačí cca 60 - 100 ml), plech prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 °C približne 30 minút, potom odokryjeme a pečieme ďalších 30 – 40 minút. Počas pečenia mäso podľa potreby podlievame vodou a polievame výpekom, aby nebolo príliš suché.

Doporučené prílohy :

opekané zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.