Z teplého mlieka, kryštálového cukru a droždia si pripravíme kvások. Zvlášť premiešame múku so štipkou soli, muškátovým orieškom a práškovým cukrom. Pridáme pripravený kvások, žĺtok a rozpustené maslo. Dôkladne vypracujeme hladké, lesklé cesto, prikryjeme a necháme na teplom mieste hodinu až dve vykysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme asi na 12 častí - bochníkov, ktoré naplníme lekvárom a zvinieme do buchty. Buchty pomažeme zo všetkých strán olejom (aby sa po upečení ľahko oddelili) a kladieme tesne vedľa seba na pripravený pekáč. Necháme ešte 15 minút vykysnúť na pekáči a vložíme ich do vopred vyhriatej trúby. Pečieme do zlatohneda asi 30 minúť pri teplote 180 stupňov. Vychladnuté pocukrujeme.