• Dnes je: Utorok 24. novembra 2020 meniny má Emília

Teľacie plátky s cibuľovou omáčkou

Kategória: MäsoTeľacie mäso

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
teľacia falošná sviečková 500 g
červená cibuľa 1 ks
cesnak 3 strúčik
vývar mäsový 250 ml
víno červené 100 ml
maslo 1 pol. lyžica
múka hladká 1 pol. lyžica
bobkový list 2 ks
olej olivový
korenie provensálske
mleté farebné korenie
soľ
Postup prípravy :
Mäso umyjeme a osušíme, potrieme olivovým olejom, posolíme, pokoreníme a posypeme provensálskym korením (môžeme nahradiť sušeným rozmarínom). Na väčšej panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a mäso v celku na ňom z každej strany prudko opražíme. Mäso premiestnime na slabo naolejovaný plech a pečieme na 220 °C približne 20 – 30 minút (dobu pečenia prispôsobíme veľkosti – hrúbke mäsa, tak aby sme ho neprepiekli a mäso nebolo celkom suché). Zatiaľ si pripravíme omáčku z červenej cibule: Na panvicu, do výpeku po mäse pridáme lyžicu masla. Keď nám začne maslo peniť pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a opražíme do sklovita. K cibuli pridáme prelisovaný cesnak a krátko ešte spolu opražíme, zalejeme vínom, privedieme do varu, potom stíšime plameň, pridáme bobkové listy a varíme pokiaľ sa nám víno nezredukuje približne na polovicu. Pridáme múku a dobre rozmiešame, prilejeme mäsový vývar, znova privedieme do varu a po znížení teploty varíme do zhustnutia (približne 3 – 5 minút). Bobkové listy vyberieme a ponorným mixérom omáčku najemno rozmixujeme. Upečené mäso nakrájame na hrubšie plátky a prelejeme cibuľovou omáčkou.

Doporučené prílohy :

zemiaky varené, pečené

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.