• Dnes je: Štvrtok 22. mája 2025 meniny má Júlia, Juliana

Šťavnatá bábovka s čokoládou

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 350 g
cukor práškový 260 g
maslo 260 g
čokoláda 120 g
smotana šľahačková 250 ml
vajcia 6 ks
kakao 3 pol. lyžica
múka hrubá 1 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 sáčok
prášok do pečiva 1 sáčok
Postup prípravy :
Zmäknuté maslo vymiešame s polovicou práškového cukru do penista, za stáleho miešania pridáme žĺtky a smotanu. Bielka zvlášť vyšľaháme so zvyškom práškového cukru a vanilkovým cukrom. Približne polovicu snehu z bielok zľahka vmiešame do maslovej hmoty, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a postupne aj zvyšok snehu z bielok. Polovicu cesta vlejeme (cesto je hustejšie, pomôžeme si lyžicou) do maslom vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy, posypeme nasekanou čokoládou a zalejeme druhou polovicou cesta (do ktorého sme vmiešali kakao). Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 50 – 60 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Čokoládu môžeme nahradiť nugátom. K čokoláde môžeme pridať 100 g nasekaných vlašských orechov.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.