• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Orechové rezy s rumom a bielkovou polevou

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka polohrubá 300 g
cukor práškový 50 g
cukor vanilkový 1 balenie
maslo 150 g
žĺtok vaječný 3 ks
Náplň:
mleté vlašské orechy 400 g
cukor kryštálový 100 g
rum 4 pol. lyžica
voda 125 ml
Poleva:
bielok vaječný 3 ks
cukor práškový 250 g
šťava citrónová 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Žĺtka vymiešame s cukrom a zmäknutým maslom, pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočívať. Zatiaľ si pripravíme orechovú náplň: prevaríme vodu s cukrom a mletými orechmi a do vychladnutej náplne primiešame rum. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a prenesieme na vymazaný a múkou vysypaný stredne veľký plech (cca 30 – 40 cm). Na cesto rovnomerne rozotrieme orechovú náplň. Vaječné bielka vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou a rozotrieme na orechy. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (175 °C) približne 20 – 25 minút. Ešte za horúca pokrájame na rezy.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.