V miske zmiešame vajíčka s teplou vodou, tekutým medom, rozpusteným maslom, štipkou soli a sušeným droždím. Dobre všetko premiešame a postupne primiešavame múku. Vypracujeme jemné, ľahké cesto.
Cesto vyvaľkáme na väčší ovál (ako by sme robili štrúdľu). Vyvaľkané cesto potrieme roztopeným maslom ( asi 4 lyžice), navrstvíme plnku (zmiešame cukor, mleté orechy a škoricu) a posypeme hrozienkami. Cesto zavinieme ako roládu, nakrájame na pláty a konce zavinieme k sebe ako slimáky.
Pekáč natrieme rozpusteným maslom (asi 6 lyžíc) a nahrubo posypeme hnedým cukrom zmiešaným s mletými orechmi. Na túto vrstvu naukladáme pripravené slimáky a necháme chvíľu podkysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180°C približne 35 minút. Ešte horúce ich vyťahujeme z plechu a kladieme do misy či iného plechu (keď spodná karamelová vrstva vychladne a stvrdne slimáky idú ťažšie z pôvodného plechu von).