• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Slovenský Cheesecake z jemného tvarohu

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Korpus:
maslové sušienky 250 g
maslo 120 g
Plnka:
jemný tvaroh 500 g
smotana kyslá 250 g
vajcia 2 ks
cukor vanilkový 2 - 3 sáčok
citrónová kôra 1 - 2 káv. lyžička
med 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Maslové sušienky (napr. Bebe, Marína, Indiánky, Hobbits, ...) vložíme do sáčku a úplne nadrobno rozdrvíme (alebo môžeme rozmixovať v mixéri), pridáme rozpustené maslo a rozmiešame. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie, vysypeme na dno formy zmes a rukou ju utlačíme, jemne do výšky roztlačíme aj boky. Korpus zo sušienok dáme zapiecť do vopred vyhriatej trúby (180 °C, 10 minút). Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh, smotanu, vajíčka, cukor, med (nemusí byť), citrónovú kôru a všetko spolu rozmixujeme, aby sa ingrediencie spojili. Na jemne vychladnutý korpus vylejeme tvarohovú plnku a dáme piecť do vopred vyhriatej trúby (180 °C) na približne 40 minút. Vychladnuté vytiahneme z formy, nakrájame a podľa chuti ozdobíme (ovocie, topping, šľahačka, ...).

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Na upečený vychladnutý cheesecake môžeme prípadne ešte naukladať obľúbené ovocie a zaliať želatínou (znova necháme dôkladne vychladnúť, aby želatína dobre stuhla).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.