• Dnes je: Sobota 07. júna 2025 meniny má Róbert

Černohorský rezeň

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
vykostené bravčové karé 1 kg
soľ
mleté čierne korenie
múka hladká
olej na vyprážanie
Cestíčko:
mlieko 100 ml
múka hladká 120 g
syr ementál 80 g
zemiaky 2 ks
vajcia 2 ks
cesnak 2 strúčik
majorán
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Mäso narežeme na tenšie pláty, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Pláty mäsa z oboch strán zľahka obalíme v hladkej múke, namáčame v cestíčku a pomaly vypražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Cestíčko: Vajcia s mliekom a múkou dôkladne (aby sa nám nevytvorili hrudky) rozmiešame na hustejšie cesto, pridáme soľ, mleté korenie, sušený majorán, prelisovaný cesnak, nastrúhané zemiaky a nastrúhaný ementál. Dobre premiešame.

Doporučené prílohy :

zemiaky, uhorkový šalát

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Cestíčko z uvedeného množstva surovín postačí pre 8 – 10 stredne veľkých rezňov. Pri servírovaní môžeme černohorské rezne ešte posypať strúhaným syrom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.