• Dnes je: Piatok 26. apríla 2024 meniny má Jaroslava

Hovädzie plátky na pive

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
hovädzie zadné 4 plátok
čierne pivo 200 ml
hovädzí vývar 150 ml
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
olej 4 pol. lyžica
bobkový list 2 ks
múka hladká 1 pol. lyžica
rozmarín štipka
mleté farebné korenie
soľ
Postup prípravy :
Hovädzie pláty z oboch strán naklepeme, osolíme, okoreníme a jemne poprášime múkou. Po stranách mäso trocha narežeme. Na rozpálenom oleji mäso opečieme z oboch strán (z každej strane 5 – 7 minút), vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, zalejeme vopred pripraveným vývarom, pivom, pridáme korenie, rozmarín, bobkový list a necháme prevrieť. Pred pripravené mäso dáme do zapekacej misy alebo menšieho pekáča a zalejeme výpekom (bobkový list vyberieme). Prikryté dusíme vo vopred predhriatej trúbe (na 180 °C) približne 30 minút (resp. až kým nie je mäso mäkké).

Doporučené prílohy :

zemiaková kaša, zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.