Z mlieka, kryštálového cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme štipku soli, kvások, vajíčko, žĺtok, olej a vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme 30 – 50 minút na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 kúskov, každú časť cesta jemne rozvaľkáme a naplníme lyžicou slivkového lekváru (môžeme použiť aj iné plnky podľa chuti). Cesto zavinieme do bochníčkov a necháme ešte krátko vykysnúť. Parné sitko natrieme jemne olejom a dáme do hrnca nad vriacu vodu. Na sitko poukladáme buchty a nad parou pod pokrievkou paríme asi 8 - 10 minút. Parené buchty posypeme mletými orechmi zmiešanými s práškovým cukrom (alebo makom, kakaom, ...) a polejeme roztopeným maslom.