• Dnes je: Sobota 26. apríla 2025 meniny má Jaroslava

Dyňová polievka Hokkaido

Kategória: Polievky

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
dyňa Hokkaido 1 ks
zemiak 1 ks
cibuľa 1 ks
olej olivový 1 pol. lyžica
vývar zeleninový 3/4 l
smotana šľahačková 180 ml
soľ
korenie čierne mleté
muškátový orech štipka
Postup prípravy :
Dyňu vopred očistíme, vydlabeme (zbavíme jadierok) a dužinu nakrájame na kocky. Rovnako si očistíme a nakrájame surový zemiak. Cibuľu nakrájame nadrobno. Na oleji speníme cibuľu, pridáme dužinu s tekvice, zemiak, jemne posolíme a pokoreníme, krátko spolu opražíme, zalejeme vývarom a varíme do mäkka (približne 20 minút). Ručným mixérom rozmixujeme na hladký krém, zjemníme smotanou a dochutíme štipkou mletého muškátového orecha (podľa potreby dosolíme a dokoreníme). Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou, ktorú pokvapkáme tekvicovým olejom, alebo opraženými tekvicovými jadierkami.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Muškátový orech môžeme nahradiť štipkou mletého zázvoru.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.