• Dnes je: Štvrtok 05. júna 2025 meniny má Laura

Tresčie ragú

Kategória: Ryby

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

55 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
filé z Tresky 600 g
múka hladká 40 g
smotana sladká 200 ml
maslo 30 g
paradajky 2 ks
citrón 1 ks
vývar mäsový 250 ml
víno biele 100 ml
žĺtok vaječný 1 ks
soľ
mleté čierne korenie
cukor kryštálový
kôpor na ozdobenie
Postup prípravy :
Očistené rybie filé nakrájame na veľké kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 min. odstáť. Potom ich vložíme do vývaru z vína a bujónu, varíme 5 minút a vyberieme. V hrnci rozohrejeme maslo, primiešame múku, a zalejeme vývarom a smotanou. Omáčku povaríme a dochutíme soľou , korením a cukrom. Paradajky sparíme, opláchneme studenou vodou , ošúpeme, rozpolíme a odstránime semená. Polovičky paradajok nakrájame nadrobno a spolu s rybími kockami ich prehrejeme v omáčke. V troške omáčky rozhabarkujeme žĺtok a omáčku ním zahustíme. Rybu s omáčku rozdelíme na taniere a ozdobíme stonkou kôpru.

Doporučené prílohy :

Podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Do omáčky môžme na dochutenie pridať kapari.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.