Pikantná fazuľová paštéta
červená fazuľa pasírovaná 200 g
chilli papričky 2 - 4 ks
zelená paprika 1 ks
tvrdý syr 60 g
kečup 2 pol. lyžica
mleté čierne korenie
soľ
Nakladanú (vopred uvarenú) červenú fazuľu zlejeme od šťavy a prepasírujeme, alebo v miske vymixujeme ponorným mixérom do hladka. Pridáme nadrobno nakrájané čerstvé chilli papričky, zelenú papriku a na malé kocky nakrájaný tvrdý syr (časť si odložíme bokom a najemno postrúhame). Zriedime pikantným kečupom a spolu vymiešame. Dochutíme soľou a korením.
Natierame na toasty, hrianky či opekané bagetky. Ozdobíme strúhaným syrom (prípadne čerstvou zeleninou podľa chuti).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.