Domáca karamelová zmrzlina
cukor kryštálový 120 g
mlieko 2,5 dcl
voda 2 dcl
žĺtok vaječný 2 ks
smotana šľahačková 250 ml
Na miernom ohni za stáleho miešania roztopíme 70g cukru, zalejeme ho vodou a varíme kým sa dobre nerozpustí, potom zalejeme mliekom a krátko povaríme. Pridáme zvyšný cukor (50g) vymiešaný s dvoma žĺtkami a spolu všetko vytrepeme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí primiešame vyšľahanú šľahačku a dobre spolu vymiešame (môžeme použiť mixér). Zmrzlinu nalejeme do plastovej nádoby a dáme do mrazničky stuhnúť.
Do zmrzlinovej masy môžme pridať 2 lyžice rumu.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.