• Dnes je: Sobota 20. apríla 2024 meniny má Marcel

Medvedie labky


Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 340 g
mleté vlašské orechy 120 g
cukor práškový 220 g
maslo 250 g
vajce 1 ks
kakao 2 pol. lyžica
mletá škorica 1 káv. lyžička
mletý klinček štipka
šťava citrónová 1 - 2 pol. lyžica
vanilkový cukor na obalenie
Postup prípravy :
Z múky, pomletých orechov, cukru, masla (môže byť aj rastlinný tuk), vajíčka, škorice, klinčeka, citrónovej šťavy a kakaa vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do valčeka a pokrájame na menšie kúsky. Tieto kúsky cesta vtláčame do formičiek na medvedie labky. Formičky rozložíme na plech a vo vopred predhriatej trúbe ich pomaly a krátko (asi 10 – 15 minút) pečieme. Upečené a mierne vychladnuté medvedie labky vyklopíme z formičiek a ešte teplé obalíme vo vanilkovom alebo práškovom cukre.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do cesta môžeme pre výraznejšiu arómu pridať lyžicu rumu. Pre obmenu môžeme spraviť dvojfarebné medvedie labky: postup je rovnaký, akurát pri robení ceste (pred pridávaním kakaa) odoberieme tretinu cesta, ktorá nám ostane svetlá (do zvyšných dvoch tretín dáme aj kakao). Formičky na medvedie labky potom plníme tak, že dva kúsky tmavého cesta dáme po bokoch formičky a svetlé cesto doprostred.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.