Z mlieka, droždia a kryštálového cukru pripravíme kvások. Múku zmiešame s práškovým cukrom, pridáme štipku soli, kvások, vaječný žĺtok, roztopené maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Zatiaľ si pripravíme plnky.
Slivková plnka: hustý slivkový lekvár zriedime malým množstvom vody (nie príliš, iba toľko, aby sa dal lekvár ľahšie natrieť na cesto), primiešame citrónovú kôru.
Orechová plnka: Mlieko s cukrom privedieme takmer k varu, pridáme mleté orechy, len krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Primiešame rum a podľa potreby zahustíme ešte strúhankou (alebo piškótovými omrvinkami).
Maková plnka: Mlieko s cukrom privedieme takmer k varu, pridáme mletý mak, len krátko povaríme a odstavíme z ohňa. Primiešame jeden až dve lyžice slivkového lekváru.
Tvarohová plnka:
Tvaroh vymiešame s cukrom, vaječným žĺtkom a citrónovou kôrou.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 dielov. Štyri diely vyvaľkáme na veľkosť menšieho plechu. Plech slabo vymastíme (alebo použijeme papier na pečenie) a položíme naň prvý plát, ktorý potrieme lekvárovou plnkou, preložíme druhým plátom a natrieme orechovou plnkou, potom položíme tretí plát, ktorý natrieme makovou plnkou a napokon štvrtý plát, ktorý potrieme plnkou tvarohovou. Zo zvyšného piateho dielu cesta vytvoríme mriežky (na tvarohovú plnku) a potrieme ich vajíčkom.
Koláč pečieme vo vopred vyhriatej trúbe pri teplote 180°C približne 45 minút.