Zmiešame mleté mäso, do polomäkka uvarenú ryžu a surové vajce. Zmes dochutíme soľou, mletým čiernym korením, sušeným majoránom a oreganom. Ak je potrebné, tak zmes zahustíme strúhankou.
Papriky umyjeme, odrežeme vršky, odstránime jaderník, odrežeme špičku papriky (aby pri varení mohol unikať vzduch) a naplníme mäsovou zmesou. Zo zvyšku mäsovej zmesi vyformujeme stredne veľké guľky.
Z oleja a hladkej múky spravíme zápražku, ktorú zalejeme zeleninovým vývarom (môžeme použiť aj mäsový vývar, alebo obyčajnú vodu) a dobre rozmiešame, aby sa nevytvorili hrudky. Pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, celé a nové korenie, klinčeky, dochutíme cukrom, soľou, korením a sušeným majoránom. Ak je potrebné, dolejeme ešte trochu vývaru. Dobre premiešame a necháme prejsť varom. Po zovretí vložíme do paradajkovej omáčky naplnené papriky a guľky a na miernom ohni varíme pod pokrievkou približne 45 minút.