Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý vlejeme na múku, pridáme roztopené maslo, vaječné žĺtka, sneh s bielkov a vypracujeme cesto. Cesto zaprášime jemne múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Plnka: mlieko so štipkou soli, cukor a med spolu prevaríme, prisypeme mletý mak a škoricu, dobre krátko premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Do plnky primiešame strúhané jablká (môžeme nahradiť hrozienkami namočenými v rume, alebo višňami).
Nakysnuté cesto, rozdelíme na tri časti. Na pomúčenej podložke vyvaľkáme cesto na veľký plát, dobre potrieme roztopeným maslom, naplníme 1-3 plnky a zavinieme. Naplnené zvinuté cestá prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, zhora cesto popicháme vidličkou (aby pri pečení cesto neprasklo) a necháme ešte na plechu aspoň 20 minút kysnúť. Potrieme vajíčkom a dáme upiecť do vopred vyhriatej trúby (190 °C, 30-35 min.). Po upečení záviny ešte za horúca natrieme cukrovou vodou (lyžica kryštálového cukru rozmiešaná v 30ml vody), zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Vychladnuté môžeme ešte pocukrovať a nakrájame.