• Dnes je: Sobota 07. júna 2025 meniny má Róbert

Tuniaková pomazánka

Doba prípravy :

15 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
tuniak vo vlastnej šťave 160 g
maslo 40 g
syr v črievku 1 ks
horčica 1 pol. lyžica
kyslé nakladané uhorky 2 ks
pór polovica
vajcia 2 ks
mleté farebné korenie
soľ
citrónová šťava
Postup prípravy :
Tuniaka zlejeme a dáme bez šťavy do misky, rozdrvíme vidličkou. Premiešame so zmäknutým maslom, pridáme syr v črievku, horčicu, na malé kúsky pokrájaný pór, kyslé uhorky a tiež na drobné kúsky nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka. Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou, čerstvo namletým farebným korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Pomazánku dáme pred natieraním do chladu postáť. Natierame na chlieb, bagetu, či iné svetlé alebo tmavé pečivo. Ozdobíme zeleninou podľa vlastnej chuti.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.