• Dnes je: Sobota 21. júla 2018 meniny má Daniel

Pečené kura s plnkou

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kura 1 ks
maslo 125 g
soľ
mletá červená paprika
Na plnku potrebujeme:
rožky 3 ks
mlieko 200 ml
vajcia 2 ks
cibuľa 1 ks
slanina 3 plátok
cesnak 2 strúčik
petržlenová vňať
soľ
mleté čierne korenie
majorán
muškátový orech
Postup prípravy :
Kura bez drobkov umyjeme a osušíme. Vnútro naplníme plnkou a kurča zašijeme kuchárskou niťou (alebo použijeme drevenými špáradlami) tak, aby nám plnka počas pečenia nevytiekla. Zvyšok plnky môžeme dať aj pod kožu kurčaťa, alebo upiecť zvlášť vo vymazanom srnčom chrbte. Naplnené kura vložíme do maslom vymazaného pekáča a na kura husto poukladáme na plátky nakrájané maslo. Podlejeme vodou a prikryté pečieme asi 30 minút, potom odokryjeme a dopečieme (až kým nie je mäso celkom mäkké a koža chrumkavá – asi 30 až 40 minút). Počas pečenia kurča niekoľkokrát otočíme a polejeme výpekom. Ak je potrebné podlejeme ešte vodou. Plnka: rožky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme s nadrobno nakrájanou cibuľou. Rožky vyžmýkame, pridáme vaječné žĺtka, opraženú cibuľu so slaninou, prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán, štipku muškátového oriešku a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Plnku primiešame a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.

Doporučené prílohy :

zemiaky, ryža, alebo čerstvý chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost


Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.