• Dnes je: Streda 02. júla 2025 meniny má Berta

Veľkonočná hrudka - syrek


Doba prípravy :

35 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mlieko 1 l
vajcia 10 ks
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Mlieko uvedieme do varu, pridáme rozmiešané vajcia so štipkou soli a korenia. Za stáleho miešania varíme, až kým sa vajíčka v mlieku nevyzrážajú. Odstavíme z ohňa a vyzrážané hrudky precedíme cez gázu (husté plátno). Rohy gázy zviažeme do uzlíčka a gázu zavesíme a necháme voľne odkvapkať srvátku. Hotovú vychladnutú hrudku krájame na plátky.

Doporučené prílohy :

pečivo, chlieb

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Do základnej receptúry môžeme pridať nasekanú petržlenovú vňať, pažítku, alebo iné bylinky podľa chuti.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.