Maslo s čokoládou si vopred nad parou rozpustíme. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme čiastočne vychladnutú (nesmie byt horúca) čokoládu, spolu vymiešame a pridáme preosiatu múku zmiešanú s vanilkovou esenciou, kypriacim práškom a štipkou soli.
Lepivé cesto ktoré nám vznikne, zabalíme do potravinovej fólie a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke (kľudne aj celú noc).
Pripravíme si dve väčšie misky s cukrom (jednu s kryštálovým, druhú s preosiatym práškovým) a plech vystlaný papierom na pečenie.
Z cesta odoberáme malé kusy a dlaňami vytvarujeme guľky (vo veľkosti menšieho vlašského orecha). Guľky obalíme najskôr v kryštálovom, potom v práškovom cukre. Obalené ich kladieme na plech (s väčšími medzerami od seba, nakoľko počas pečenia ešte narastú).
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe (170 °C, približne 10 minút). Správne upečené Crinkles sú na povrchu popraskané a chrumkavé, ale vo vnútri vláčne.