Špargľa so syrovou omáčkou
špargľa 8 ks
maslo 50 g
múka hladká 1,5 pol. lyžica
mlieko 2 dcl
strúhaný syr 2 pol. lyžica
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
soľ
mleté čierne korenie
muškátový orech
Špargľu umyjeme, od hlavičky ku koreňu olúpeme a uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali lyžičku cukru. Varíme podľa hrúbky 15-30 minút. Dáme odkvapkať, uložíme na tanier a polejeme horúcou syrovou omáčkou.
Syrová omáčku pripravíme nasledovne: múku vsypeme do rozpusteného masla a miešame, postupne pridáme teplé mlieko. Masu miešame dovtedy kým nie je hladká. Potom ju 3 – 5 minút varíme. Zjemníme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Na záver do omáčky vmiešame na jemno nastrúhaný syr.
Doporučené prílohy :
varené zemiaky, zemiaková kaša
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.