• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Zemiaky prekladané hovädzím mäsom

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
mäso hovädzie 400 g
zemiaky 6 - 7 ks
vývar mäsový 200 ml
víno červené 200 ml
pretlak paradajkový 150 g
cibuľa 1 ks
pór 1 ks
cesnak 1 strúčik
olej 5 pol. lyžica
maslo 1 káv. lyžička
strúhanka 1 pol. lyžica
bobkový list 2 ks
sušený tymian 1 káv. lyžička
mleté čierne korenie
červená sladká paprika
drvený kmín
soľ
Postup prípravy :
Zemiaky vopred v šupke uvaríme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie pláty. Vopred si taktiež pripravíme mäsový vývar. Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s cibuľou a cesnakom. Mäsovú zmes, osolíme, okoreníme a pridáme sušený tymian. Dobre premiešame Vo väčšom hrnci rozpálime olej, pridáme mäsovú zmes a narýchlo opražíme. Podlejeme vývarom, pridáme bobkový list, červené víno a paradajkový pretlak, premiešame a pod pokrievkou dusíme približne 20 minút. Potom bobkový list vyberieme, pridáme na kolieska nakrájaný pór a dusíme 10 minút. Podľa potreby mäsovú zmes dosolíme a dokoreníme. Zapekaciu misu vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Poukladáme približne tretinu zemiakov, ktoré jemne osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku a drvený kmín. Na zemiaky navrstvíme polovicu mäsovej zmesi, vrstvenie znova zopakujeme, pričom končíme zemiakmi. Misu dáme zapiecť do trúby vyhriatej na 200 °C (stačí na 10 minút).

Doporučené prílohy :

kyslé uhorky

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Táto mäsová zmes výborne chutí taktiež prekladaná vopred uvarenými cestovinami (použijeme namiesto zemiakov), alebo ako omáčka na špagety.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.