• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Pečienková masť

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
pečienka kuracia 250 g
masť bravčová 200 g
cesnak 2 - 4 strúčik
mleté čierne korenie 1/2 káv. lyžička
paprika sladká mletá 1 káv. lyžička
soľ štipka
Postup prípravy :
Kuracie pečienky umyjeme a očistíme. Polovicu nakrájame na menšie kúsky a zvyšok najemno naškrabeme. Bravčovú masť roztopíme, do roztopenej pridáme podľa chuti roztlačený cesnak a pripravené pečienky, ktoré vo vriacej masti varíme 10 minút. Pridáme korenie, mletú papriku, štipku soli a dobre premiešame. Pečienkovou masťou plníme nachystané sklenené poháre, necháme v chlade stuhnúť a natierame na chlieb.

Doporučené prílohy :

kyslá sterilizovaná uhorka

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
pohár(e) s pečienkovou masťou plníme postupne (časť pohára naplníme, necháme aspoň mierne stuhnúť a potom v plnení pokračujeme (aby nám všetka pečienka nepadla na dno, ale sa v pohári rovnomerne rozložila). Miesto bravčovej masti a kuracej pečienky môžeme použiť kačaciu (alebo husaciu).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.