Kuracie soté na mede a slivkách
kuracie prsia 3 ks
slivky sušené 10 ks
med 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
slepačí vývar 2,5 dcl
olej 2 pol. lyžica
zázvor štipka
škorica štipka
soľ
mleté čierne korenie
Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a na rozpálenom oleji narýchlo mäso dobiela opražíme. Kuracie kúsky vytiahneme z panvice, do výpeku pridáme med, zázvor, škoricu, dobre premiešame a necháme krátko prevariť. Do panvice dáme nazad kuracie kúsky, pridáme sušené slivky, premiešame a podlejeme vývarom. Dusíme približne 25 minút, až pokiaľ slivky celkom nezmäknú (začnú sa takmer rozpadávať). Ak je potrebné, tak počas dusenia ešte podlejeme vývarom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.