• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Kuracie soté na mede a slivkách

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 3 ks
slivky sušené 10 ks
med 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
slepačí vývar 2,5 dcl
olej 2 pol. lyžica
zázvor štipka
škorica štipka
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a na rozpálenom oleji narýchlo mäso dobiela opražíme. Kuracie kúsky vytiahneme z panvice, do výpeku pridáme med, zázvor, škoricu, dobre premiešame a necháme krátko prevariť. Do panvice dáme nazad kuracie kúsky, pridáme sušené slivky, premiešame a podlejeme vývarom. Dusíme približne 25 minút, až pokiaľ slivky celkom nezmäknú (začnú sa takmer rozpadávať). Ak je potrebné, tak počas dusenia ešte podlejeme vývarom.

Doporučené prílohy :

ryža, zemiaky, hranolky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.