červená šošovica 4 pol. lyžica
menšie zemiaky 2 ks
menšie mrkvy 2 ks
drvená rasca štipka
Červenú šošovicu dôkladne premyjeme, oškrabaný zemiak nadtrobno nakrájame, mrkvu očistíme a nakrájame na tenšie kolieska. Zeleninu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku drvenej rasce a varíme pokiaľ nie je zelenina celkom mäkká (od bodu varu približne 15 minút). Po uvarení podľa potreby popučíme väčšie kusy zemiakov a mrkvy vidličkou (šošovica sa sama dlhším varom rozvarí na jemné pyré).
Vhodné pre deti od ukončeného 8 mesiaca.
Červená šošovica je veľmi vhodná pre deti, je dobre stráviteľná a má jemnú chuť.
Červenú šošovicu netreba vopred namáčať, je uvarená veľmi rýchlo (stačí cca 10 minút, po dlhšej dobe má tendenciu sa rozvariť, preto je vhodná na prípravu polievok, kaší pyré.).