Zapekané kuracie pečienky
kuracie pečienky 250 g
zemiaky 5 ks
smotana kyslá 150 g
smotana šľahačková 250 ml
vajce 1 ks
strúhaný syr 100 g
olej
soľ
mleté čierne korenie
drvená rasca
Zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a do polomäkka uvaríme. Pečienky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kusy a narýchlo opražíme na rozpálenom oleji.
Misu na zapekanie jemne vymažeme olejom, poukladáme zemiaky, jemne osolíme, posypeme drvenou rascou a necháme ich v trúbe upiecť (200 °C asi 20 minút), potom pridáme k zemiakom kuracie pečienky a zalejeme smotanovou omáčkou. Necháme zapiecť (20 – 25 minút) a teplé podávame.
Smotanová omáčka: Kyslú a sladkú smotanu, vajíčko a strúhaný syr spolu zmiešame, dochutíme soľou a korením.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.