Bravčové závitky plnené slivkami
bravčove kare 4 plátok
sedmohradská slanina 8 plátok
slivky sušené 100 g
víno biele 2 dcl
oregano 1 káv. lyžička
drvený rozmarín štipka
zmes mletého farebného korenia
soľ
olej
Bravčové kare očistíme, umyjeme, vysušíme a z oboch strán naklepeme. Jemne posolíme, okoreníme a ochutíme sušeným drveným rozmarínom.
Sušené vykôstkované slivky (cca 15 - 20 kusov) zalejeme vínom (1,5 – 2 dcl) a pridáme sušené oregano, premiešame a necháme dve minúty prevrieť.
Na každý plátok mäsa položíme dve slivky, plátky mäsa so slivkami zrolujeme do rolky a každý závitok obalíme dvoma tenkými plátkami slaniny. Rolku upevníme drevenými špáradlami.
Na troške rozohriateho oleja rolky na rýchlo zo všetkých strán opražíme. Opražené rolky poukladáme tesne vedľa seba na malý plech. Na rolky a vedľa nich poukladáme slivky ktoré nám zostali. Víno v ktorom sme varili slivky vlejeme do výpeku a necháme krátko prevrieť. Prevreté víno s výpekom nalejeme na rolky na plech. Plech zakryjeme alobalom a rolky dusíme vo vyhriatej trúbe na 200°C asi 25 – 30 minút. Potom alobal odstránime, rolky polejeme výpekom a necháme dopiecť (približne 15 minúť). Z upečených roliek odstránime špáradlá, naservírujeme na tanier a polejeme výpekom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.