Bodkovaný tvarohový koláč
balenie lístkového cesta 400 g
tvaroh 500 g
mlieko 400 ml
vajcia 4 ks
cukor kryštálový 300 g
cukor vanilkový 1 balenie
zlatý klas 1 balenie
hrozienka 3 pol. lyžica
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto na vaničku (t.j. cesto rozvaľkáme na väčší rozmer ako je plech - aby po prenesení lístkového cesta na plech okraje cesta prečnievali smerom nahor a zachytávali tak redšiu tvarohovú plnku).
Väčší plech jemne naolejujeme a vystleme nachystaným rozvaľkaným lístkovým cestom.
Tvaroh zmiešame spolu so žĺtkami, pridáme 15 dkg kryštálového cukru, vanilkový cukor, zlatý klas, mlieko, všetko spolu premiešame a vylejeme na lístkové cesto. Rovnomerne posypeme hrozienkami. Pečieme vo vopred predhriatej rúre (190 °C) až kým tvarohová hmota nezhustne a cesto nechytí po bokoch farbu (asi 25 – 30 minút). Potom vyšľaháme bielka a 15 dkg kryštálového cukru, natrieme na horúci koláč a dáme do trúby zapiecť (cca 10 minút). Vychladnuté pokrájame.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.