• Dnes je: Streda 02. júla 2025 meniny má Berta

Horúca čokoláda s koňakom


Počet porcií :

2

Doba prípravy :

20 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
smotana šľahačková 250 ml
čokoláda na varenie 50 g
koňak 2 pol. lyžica
škorica štipka
Postup prípravy :
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme polovicou vopred zohriatej smotany. Miešame až kým sa čokoláda celkom nerozpustí. Dolejeme zvyšok smotany, premiešame a celé do horúca prehrejeme. Odstavíme z ohňa, primiešame koňak, čokoládu prejeme do dvoch šálok a posypeme škoricou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Môžme ozdobiť šľahačkou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.