Kuracie kúsky s omáčkou pesto
kuracie prsia 2 ks
pesto s píniovými orieškami 90 g
biele víno 0,7 dcl
smotana šľahačková 1,5 dcl
múka hladká 1 káv. lyžička
maslo 20 g
olej
soľ
zmes farebného korenia
Kuracie prsia, očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame na malé kúsky, osolíme a okoreníme. V panvici zohrejeme olej a pridáme maslo, ktoré necháme roztopiť. Na rozohriatej zmesi oleja a masla opražíme kuracie kúsky dobiela. Opražené kuracie mäso vyberieme z panvice, do výpeku pridáme biele víno a necháme krátko prevariť. Pridáme smotanu a pesto a znova omáčku prevaríme. Do omáčky pridáme späť opražené kuracie kúsky. Odoberieme trochu omáčky bokom do malej šálky, pridáme múku a dobre premiešame, vlejeme do panvice, premiešame a ešte krátko povaríme kým omáčka nezhustne.
Doporučené prílohy :
podávame so širokými cestovinami – Tagliatelle
Cestoviny môžeme podávať vedľa omáčky (ako prílohu), alebo celú omáčkovú zmes po dovarení zmiešame s uvarenými cestovinami a na tanieri ešte posypeme strúhaným parmezánom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.