Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme múku a dobre metličkou premiešame (tak, aby sa nám nevytvorili v smotane hrudky). Pridáme kryštálový aj vanilkový cukor a za stáleho miešania na slabom ohni uvaríme hustú kašu (od bodu varu cca 3 – 4 minúty). Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše primiešame kondenzované ovocie, na menšie kúsky nakrájané hrozienka a nadrobno nakrájané vlašské orechy (môžeme použiť aj mandle či lieskové orechy).
Na plech (vystlatý papierom na pečenie) kladieme lyžicou kôpky z pripravenej masy, ktoré rozotierame do strán – do tvaru placiek (tak aby sa navzájom nedotýkali a medzi jednotlivými marokánkami ostala medzera – inak by sa nám pri pečení spojili).
Pomaly pečieme (160 - 170 °C) asi 15 - 20 minút. Vychladnuté ozdobíme čokoládovou polevou.