• Dnes je: Streda 06. decembra 2023 meniny má Mikuláš

Marokánky

Počet porcií :

18

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
smotana šľahačková 250 ml
múka hladká 4 pol. lyžica
cukor kryštálový 15 dkg
cukor vanilkový 1 sáčok
orechy vlašské 15 dkg
ovocie kondenzované 10 dkg
hrozienka 5 dkg
čokoládová poleva
Postup prípravy :
Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme múku a dobre metličkou premiešame (tak, aby sa nám nevytvorili v smotane hrudky). Pridáme kryštálový aj vanilkový cukor a za stáleho miešania na slabom ohni uvaríme hustú kašu (od bodu varu cca 3 – 4 minúty). Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše primiešame kondenzované ovocie, na menšie kúsky nakrájané hrozienka a nadrobno nakrájané vlašské orechy (môžeme použiť aj mandle či lieskové orechy). Na plech (vystlatý papierom na pečenie) kladieme lyžicou kôpky z pripravenej masy, ktoré rozotierame do strán – do tvaru placiek (tak aby sa navzájom nedotýkali a medzi jednotlivými marokánkami ostala medzera – inak by sa nám pri pečení spojili). Pomaly pečieme (160 - 170 °C) asi 15 - 20 minút. Vychladnuté ozdobíme čokoládovou polevou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Marokánky vyberáme z trúby hneď ako chytia zlatistú farbu. Na dotyk môžu pôsobiť (najmä v strede) ako nedopečené, ale treba počítať s tým, že po vybratí z trúby a vychladnutí ešte stvrdnú.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.