Aby plnka pri pečení nevytiekla, pokladáme závin na plech tak, aby bol švík naspodku.
Povrch závinu potretý žĺtkom môžeme posypať nahrubo nasekanými orechmi, alebo plátkami mandlí.
Namiesto jablkovej plnky môžeme pripraviť rýchlu makovú alebo tvarohovú plnku (či iné variácie týchto základných plniek – kombinácia jablka a maku, maku a višní, tvarohu a ovocia, ...).
Maková plnka: prevaríme 125 ml mlieka, 50 g cukru, 2 lyžice medu, polovicu balenia vanilkového cukru, štipku soli a pol lyžičky škorice. Prisypeme 300 g zomletého maku, lyžicu hrozienok zaliatych dvoma lyžicami rumu, premiešame a necháme vychladnúť.
Tvarohová plnka: 100 g mäkkého masla vymiešame s dvoma žĺtkami a jedným vanilkovým cukrom, pridáme 8 dkg práškového cukru, 300g tvarohu, 50 g hrozienok a dobre premiešame.