Parmica plnená prosciuttom a pečená so zemiakmi
parmica 4 ks
šunka Prosciutto 4 plátok
zemiaky 9 ks
citrón 1 ks
cesnak 2 strúčik
olej olivový 5 pol. lyžica
vňať petržlenová 2 pol. lyžica
morská soľ
mleté čierne korenie
Vopred vypitvané parmice oškriabeme od šupín, umyjeme a osušíme. Z olivového oleja, citrónovej šťavy, prelisovaného cesnaku, soli a čerstvo namletého korenia pripravíme marinádu do ktorej z oboch strán namočíme ryby (parmice) a necháme v chlade odpočinúť. Zatiaľ menšie zemiaky umyjeme a celé (v šupke) uvaríme vo vode do polomäkka. Uvarené zemiaky nakrájame na mesiačiky. Marinádu zlejeme a do každej ryby vložíme plátok prosciutta. Polovicu marinády zmiešame s nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a zmiešame s nakrájanými zemiakmi. Dno menšieho pekáča jemne pretrieme olivovým olejom, naukladáme ryby a okolo rýb rozložíme zemiaky. Ryby polejeme zvyškom marinády. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C asi 15 minút, potom ryby otočíme a pečieme ešte 10 – 15 minút.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.