Cesto: 0,4 l mlieka, 150 g hladkej múky, vajce soľ
Plnka: 125 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 téglik kyslej smotany, 1 téglik šľahačkovej smotany, šunka, plátkový syr, čerstvá zelenina (my sme dali rajčinu, cíbiky, šampiňóny)
Na obalenie: vajcia, strúhanka
Z mierne odstáteho cesta upražíme stredne hrubé palacinky. Kým budú chladnúť, pripravíme si plnku. Maslo roztopíme a opražíme na ňom múku. Po vychladnutí pridáme kyslú a šľahačkovú smotanu. Takto pripravenú plnku necháme úplne vychladnúť, potom môžeme plniť studené palacinky. Hojne ich potrieme pripravenou plnkou, na každú palacinku položíme plátok syra, šunky a zeleninu. Potom palacinky zvinieme a upevníme špáradlami, obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme. Ako príloha sú vhodné hranolčeky a čerstvá zelenina.