• Dnes je: Utorok 03. decembra 2024 meniny má Oldrich

Slané palacinky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

180 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
mlieko 0,4 l
hladká múka 150 g
vajcia 4 ks
soľ štipka
maslo 125 g
hladká múka 2 pol. lyžica
kyslá smotana 1 ks
smotana šľahačková 1 ks
šunka 300 g
syr plátkový 1 ks
rajčina 3 ks
šampiňóny zavárané 1 ks
prezle
Postup prípravy :
Cesto: 0,4 l mlieka, 150 g hladkej múky, vajce soľ Plnka: 125 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1 téglik kyslej smotany, 1 téglik šľahačkovej smotany, šunka, plátkový syr, čerstvá zelenina (my sme dali rajčinu, cíbiky, šampiňóny) Na obalenie: vajcia, strúhanka Z mierne odstáteho cesta upražíme stredne hrubé palacinky. Kým budú chladnúť, pripravíme si plnku. Maslo roztopíme a opražíme na ňom múku. Po vychladnutí pridáme kyslú a šľahačkovú smotanu. Takto pripravenú plnku necháme úplne vychladnúť, potom môžeme plniť studené palacinky. Hojne ich potrieme pripravenou plnkou, na každú palacinku položíme plátok syra, šunky a zeleninu. Potom palacinky zvinieme a upevníme špáradlami, obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme. Ako príloha sú vhodné hranolčeky a čerstvá zelenina.

Doporučené prílohy :

hranolky, čerstvá zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.