• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Vyprážaný syr bez vyprážania


Počet porcií :

2

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
tvrdý syr 100 g
šunka 150 g
vajcia 4 ks
mleté čierne korenie štipka
soľ štipka
maslo na vymazanie
strúhanka na vysypanie
Postup prípravy :
Štyri širšie (nie vysoké) hrnčeky vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Syr najemno nastrúhame a šunku nakrájame na malé kúsky. Polovicu zo strúhaného syra rovnomerne nasypeme do každého hrnčeka, na syr nasypeme polovicu šunky a na šunku rozklepneme jedno vajíčko, ktoré jemne posolíme a pokoreníme. Vrstvenie opakujeme nasypaním zvyšnou šunkou a nakoniec strúhaným syrom. Hrnčeky vložíme do vyššieho plechu, ktorý zalejeme vriacou vodou (do výšky polovice hrnčekov). Pečieme vo vyhriatej trúbe na 220°C približne 20 – 25 minút do zlatohneda. Upečené vyklopíme z hrnčekov.

Doporučené prílohy :

zemiaky, tatárska omáčka, zeleninová obloha

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.