• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Citrónové tiramisu


Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
podlhovasté piškóty 150 g
cukor kryštálový 50 g
voda 50 ml
citrónová šťava 5 pol. lyžica
citrónový likér 80 ml
rozpustená káva 3 káv. lyžička
syr mascarpone 250 g
nízkotučný tvaroh 300 g
cukor práškový 150 g
smotana kyslá 200 ml
žĺtok vaječný 2 ks
cukor vanilkový 2 sáčok
Postup prípravy :
Povaríme vodu s kryštálovým cukrom kým sa voda čiastočne neodparí, potom pridáme likér, citrónovú šťavu a kávu. Premiešame a necháme vychladnnúť. Formu vystelieme fóliou a plníme ju striedavo piškótami namočenými do citrńovej zmesy a krémom, pričom začíname vrstvou piškót a končíme vrstvou krému, ktorý podľa chuti ozdobíme napr. kakaom, grankom, strúhanou citrónovou kôrou a pod. Ozdobené dáme na niekoľko hodín do chladničky. Krém: Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a spotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a spolu premiešame.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Vrstva piškót a krému by sa mala dva až tri krát prestriedať.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.