• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Fučka s bryndzou

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
zemiaky 6 ks
bryndza 160 g
maslo 2 pol. lyžica
masť 1 pol. lyžica
mlieko 60 ml
cibuľa 1 ks
soľ
Postup prípravy :
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a v osolenej vode uvaríme celkom domäkka. Cibuľu nakrájame a na masti (alebo oleji) opražíme do chrumkava. Uvarené zemiaky zlejeme, pridáme maslo (môžeme nahradiť masťou), bryndzu, mlieko (60 – 100 ml, podľa toho, akú hustotu fučky máme radi), dosolíme a vymixujeme do hladkej kaše. Fučku posypeme opraženou cibuľkou (prípadne aj slaninkou).

Doporučené prílohy :

acidofilné mlieko

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.