Salko si v predstihu (najlepšie už deň vopred) uvaríme (uzatvorenú konzervu varíme ponorenú vo vriacej vode 90 až 120 minút) a necháme celkom vychladnúť.
Vaječné žĺtka vymiešame so 100 g práškového cukru do peny, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh vyšľahaný z vaječných bielkov a zvyškom práškového cukru. Tretinu vzniknutého cesta odoberieme a zafarbíme kakaom. Plech vymažeme a vysypeme múkou. Do stredu plechu striedavo lejeme na jedno miesto dve lyžice svetlého a jednu lyžicu tmavého cesta. Cesto upečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 25 – 30 minút. Kým sa cesto pečie, uvaríme si podľa návodu vanilkový puding (zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru). Vychladnutý puding zmiešame so zmäknutým maslom a uvareným Salkom do hladkého karamelového krému.
Upečené vychladnuté cesto jemne natrieme ovocným džemom na ktorý ukladáme do kávy namočené piškóty. Na piškóty natrieme karamelový krém a posypeme strúhanou čokoládou. Karamelový zákusok necháme v chlade stuhnúť (najlepšie cez noc).