Špagety s boloňskou omáčkou
mleté bravčové mäso 400 g
paradajkový pretlak 400 g
cibuľa 1 ks
cesnak 6 strúčik
mäsový vývar 2 dcl
cukor kryštálový 1 pol. lyžica
bazalka 1 káv. lyžička
mleté čierne korenie
soľ
olej
Boloňská omáčka:
Cibuľu nakrájame na drobné kocky a speníme na oleji. Ku koncu pridáme nadrobno nakrájaný 1 strúčik cesnaku a krátko opražíme spolu s cibuľou. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a na silnejšom plameni orestujeme. Podlejeme mäsovým vývarom a dusíme (asi 20 minút). Pridáme paradajkový pretlak, cukor, prelisovaný cesnak dobre premiešame a krátko povaríme (10 minút). Podľa potreby ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením, ku koncu pridáme bazalku.
Špagety uvaríme klasicky podľa návodu, scedíme a prelejeme boloňskou omáčkou. Môžme posypať strúhaným syrom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.