• Dnes je: Nedeľa 05. januára 2025 meniny má Andera

Lahodná hovädzia roštenka

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

70 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
hovädzia roštenka 450 g
zemiaky 3 - 4 ks
cibuľa 1 ks
horčica 2 - 3 káv. lyžička
maslo 1 pol. lyžica
hovädzí vývar
múka hladká
olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Surové zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a z oboch strán osolíme. Hovädzie mäso nakrájané na plátky jemne naklepeme, z oboch strán nasolíme, nakoreníme a zľahka obalíme v hladkej múke. Vo väčšom hrnci mäso z oboch strán prudko opečieme, vyberieme, do výpeku pridáme maslo a orestujeme na kocky nakrájanú väčšiu cibuľu. Vložíme nazad mäso, na ktoré naukladáme zemiaky a podlejeme väčším množstvom horúceho hovädzieho vývaru (200 až 300 ml, prípadne podľa potreby v priebehu dusenia ešte podlejeme). Dusíme až kým nie sú zemiaky aj mäso mäkké. Zemiaky aj mäso povyberáme a do šťavy primiešame horčicu, necháme prevrieť. Podľa potreby prípadne šťavu ešte zahustíme malou lyžičkou hladkej múky, alebo strúhaným zemiakom. Hovädziu roštenku vrátime späť do horčicovej šťavy a už len chvíľku povaríme. Roštenku a zemiaky naservírujeme na tanier a zalejeme šťavou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.