• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Pečené rebierko s červenou kapustou

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Bravčove rebierko
zemiaky
červená kapusta
soľ
kmín
ocot
korenie na pečené zemiaky
korenie na pečené rebierko
olej
Postup prípravy :
Bravčové rebierko si okoreníme, osolíme a dáme na polovicu pekáča piecť. Na druhú polovicu pekáča dáme ostrúhané zemiaky pokrájané na kocky, ktoré si okoreníme korením na zemiaky. Pekáč je vymastený olejom, aby sa nám to nepripieklo. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej trúbe. Medzitým si nakrájame červenú kapustu a dáme ju do hrnca dusiť, osolíme a samozrejme pridáme aj kmín podľa chuti. Potom podlejeme a dusíme ďalej, až kým nezmekne. Keď kapusta zmäkne pridáme ocot a ešte dochutíme. Meké zemiaky a dopečené mäso vyberiem a naporcujeme na tanier s červenou kapustou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Zemiaky a rebierko by sa mali piecť rovnako dlho.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.